Endeløse tomrum
Som skiller sjæl fra sjæl
I jegets verden
Visner min sjæl.
Gunnar Ekelöf

Vi kan hverken leve af det eller med det

30 sep. 2022

Nu har jeg gjort det, jeg længe har villet gøre, men ikke haft modet til før: Hele mit katalog af musik er taget ned fra alle streaming-tjenesterne og er kun tilgængelig som køb ved downloads. Det gælder størstedelen af mine 20 albums, 3 ep’er og diverse singler, og det kommer til at gælde fremtidige udgivelser.

Det er ikke værdigt at forære sin musik væk, det er ydmygende. Jeg kan ikke leve af det – og heller ikke med det

Det er et kæmpearbejde at skrive og producere musik, men kreativiteten og lysten kvæles, når man ved, at flere års samarbejde med musikere, producere, teknikere, grafikere, fotografer, co-writere m.fl. om at skabe musikken, ikke kan generere en fair betaling, og at det samtidig fremmer en forestilling om, at musik stort set er gratis. Magien forsvinder.

Måske flere af mine kollegaer kan inspireres til at søge alternativer og vi derved sammen skaber en anden fortælling - en fortælling der gør at flere lyttere følger efter og vælger at støtte os ved køb af musikken . Forhåbentlig kan vi sammen finde nye muligheder, hvor musikken kan spredes og blomstre, ikke kun den gode musik af kendte stjerner, som hitter stort, men også den mangfoldighed af musik, der skabes af andre dygtige, visionære sangskrivere, der har så meget at fortælle, men som ikke lige ligger forrest i udstillingsvinduet.