Som skiller sjæl fra sjæl
I jegets verden
Visner min sjæl.
Gunnar Ekelöf
Anvendelse/målgruppe: For musikinteresserede og læsere af bøger om identitetssøgen.
Beskrivelse: Vesterskov har en stor musikalsk produktion bag sig og udgav i 2010 bogen /I lænestolens dybe stille ro med sangtekster, refleksioner og erinindringsstykker.
Rammefortællingen i den nye bog er en invitation og efterfølgende rejse til House of songs i Austin, Texas. Her skal han lave en række co-writings, få skrevet noget selv og afholde en koncert. Han bruger meget af opholdet til at finde sig selv, jævnfør titlen, og det bliver i dialog med en del immaterielle væsner, idet det spirituelle lige som i forrige bog, spiller en stor rolle. Der bliver dog også formidlet musik og møder med musikere. Sproget er godt og drømmende, lidt som Vesterskovs musik, som der er gavmilde eksempler på, på den medfølgende cd.
Samlet Konklusion: Bogen er meget egenartet . En drømmende søgende gennemmusikalsk rejse gennem Austins musikliv og forfatterens egen musikliv.
Af Per Månson.
Bogforum Bella Center d. 9 november kl. 15.00. Michael Vesterskov fortæller om sin seneste bog En sangskrivers søgen efter det dybe smil Stand C2-041 forlaget "Indblik"
DR Nordjylland på lørdag d. 31 august kl. 9.00
"En sangskrivers søgen efter det dybe smil" Michael Vesterskov er gæst i programmet "Sig mig lige"
Sig Mig Lige er programmet, der hver lørdag formiddag har en aktuel nordjysk gæst i studiet. Der er god plads til fordybelse og musik ønsket af gæsten.
Michael Vesterskov har været på en lang rejse. Han har haft mod til at bevæge sig ud i ukendt land. Ikke bare fysisk. Også på det indre plan har han turde stille sig selv spørgsmål, se sig selv i spejlet. Har lyttet indad.
Det er spændende og væsentligt at følge hans erkendelser. Bogen handler om en kunstners forhold til den skabende proces. Hvad der gør, at vi til tider taber det allervigtigste af syne og navigere efter og bruger andres bifald og anerkendelse som målestok? Hvad der skal til for at kreativiteten forbliver levende og dynamisk, både i og uden for rampelyset. Det er en historie om at turde stå ved den man er og have tillid til intuitionen og legen. Finde det sted hvorfra, vi kan smile det dybe smil. Et smil der spreder nærvær og som han skriver “ minder alle om, hvorfor vi er her”
Tak for de tanker du har sat igang.
Michael Vesterskov og Hanne Linde i P1 kultursøndag.
i anledning af den nye bog: En sangskrivers søgen efter det dybe smil.
Lyt her: Kultursøndag d. 25/8 - 2013
Kikker i spejlet for at se, om smilet er der, men i spejlet er der ingenting overhovedet, det er tomt, ligesom jeg selv.
Jeg tørrer spejlet af …? Ingenting. Da jeg er helt alene i rummet, stikker jeg hovedet helt tæt ind til spejlet og råber »hallo …?« Jeg gentager, men denne gang har jeg tændt min forstærker, sat en mikrofon til og råber ind i mikrofonen og spejlet: »Er der nogen?«
Der sker intet, jeg slukker mikrofonen og skal til at gå, da jeg hører lyden af en spinkel lys drengestemme. hej, jeg vender mig om, kikker i spejlet og ser en dreng, der smiler dybt til mig. Min vejrtrækning er tung, og brystkassen arbejder for at holde pulsen nede. Jeg genkender ham, jeg genkender hans lurevorne smil, der siger; »hej verden, jeg er klar, livet er herligt.« Jeg skal til at spørge, men i det samme begynder drengen at forsvinde, jeg råber, »nej gå ikke, hvem er du, gå ikke,«
En rejse ender ikke altid som planlagt. Sådan var det i hvert fald for sanger og sangskriver Michael Vesterskov, da han blev tilbudt et ophold i kunstnerhuset House of songs i Austin, Texas.Rejsen blev meget mere end en musikalsk rejse – det blev også en rejse ind i sjælen på jagt efter Det dybe smil .