Endeløse tomrum
Som skiller sjæl fra sjæl
I jegets verden
Visner min sjæl.
Gunnar Ekelöf

En sangskrivers søgen efter det dybe smil

16 mar 2010

En rejse ender ikke altid som planlagt. Sådan var det for mig, da jeg blev tilbudt et ophold i kunstnerhuset The house of songs i Austin, Texas. Rejsen Blev meget mere end en musikalsk rejse, koncerter og co writing med amerikanske sangskrivere. Det jeg på forhånd havde regnet med ville ske, blev forstyret af noget andet - det blev en rejse ind i sjælen, på jagt efter legen, smilet og letheden.Det der i alt for mange år var blevet overskygget af forventninger om varig succes. Rejsen ændrede min tankegang, trætheden, dårlige vaner og åbnede for en henglemt glæde ved livet.

Gæst i "Sig mig lige" P4 Nordjylland.

5 SEP 2013 | Lyt programmet "Sig mig lige" med Michael Vesterskov som gæst i anledning af ny bogudgivelse: En sangskrivers søgen efter det dybe smil. Vært: Marianne Knudsen

Lektørudtalelse fra Dansk Biliotekscenter

3 SEP 2013 | Anvendelse/målgruppe: For musikinteresserede og læsere af bøger om identitetssøgen.

Beskrivelse: Vesterskov har en stor musikalsk produktion bag sig og udgav i 2010 bogen /I lænestolens dybe stille ro med sangtekster, refleksioner og erinindringsstykker.

Rammefortællingen i den nye bog er en invitation og efterfølgende rejse til House of songs i Austin, Texas. Her skal han lave en række co-writings, få skrevet noget selv og afholde en koncert. Han bruger meget af opholdet til at finde sig selv, jævnfør titlen, og det bliver i dialog med en del immaterielle væsner, idet det spirituelle lige som i forrige bog, spiller en stor rolle. Der bliver dog også formidlet musik og møder med musikere. Sproget er godt og drømmende, lidt som Vesterskovs musik, som der er gavmilde eksempler på, på den medfølgende cd.

Samlet Konklusion: Bogen er meget egenartet . En drømmende søgende gennemmusikalsk rejse gennem Austins musikliv og forfatterens egen musikliv.

Af Per Månson.

Bogforum 2013

Bogforum Bella Center d. 9 november kl. 15.00. Michael Vesterskov fortæller om sin seneste bog En sangskrivers søgen efter det dybe smil Stand C2-041 forlaget "Indblik"

Michael Vesterskov gæster Nordjylland.

1 SEP 2013 | DR Nordjylland på lørdag d. 31 august kl. 9.00

"En sangskrivers søgen efter det dybe smil" Michael Vesterskov er gæst i programmet "Sig mig lige"

Sig Mig Lige er programmet, der hver lørdag formiddag har en aktuel nordjysk gæst i studiet. Der er god plads til fordybelse og musik ønsket af gæsten.

Billedkunstner Hanne Linde om: En sangskrivers søgen efter det dybe smil

Michael Vesterskov har været på en lang rejse. Han har haft mod til at bevæge sig ud i ukendt land. Ikke bare fysisk. Også på det indre plan har han turde stille sig selv spørgsmål, se sig selv i spejlet. Har lyttet indad.

Det er spændende og væsentligt at følge hans erkendelser. Bogen handler om en kunstners forhold til den skabende proces. Hvad der gør, at vi til tider taber det allervigtigste af syne og navigere efter og bruger andres bifald og anerkendelse som målestok? Hvad der skal til for at kreativiteten forbliver levende og dynamisk, både i og uden for rampelyset. Det er en historie om at turde stå ved den man er og have tillid til intuitionen og legen. Finde det sted hvorfra, vi kan smile det dybe smil. Et smil der spreder nærvær og som han skriver “ minder alle om, hvorfor vi er her”

Tak for de tanker du har sat igang.

Hanne Linde

Lyt interview på P1 kultursøndag d. 25 august 2013

25 AUG 2013 | Michael Vesterskov og Hanne Linde i P1 kultursøndag.

i anledning af den nye bog: En sangskrivers søgen efter det dybe smil.

Lyt her: Kultursøndag d. 25/8 - 2013

En sangskrivers søgen efter det dybe smil - udkommer 29. august

Kikker i spejlet for at se, om smilet er der, men i spejlet er der ingenting overhovedet, det er tomt, ligesom jeg selv.

Jeg tørrer spejlet af …? Ingenting. Da jeg er helt alene i rummet, stikker jeg hovedet helt tæt ind til spejlet og råber »hallo …?« Jeg gentager, men denne gang har jeg tændt min forstærker, sat en mikrofon til og råber ind i mikrofonen og spejlet: »Er der nogen?«

Der sker intet, jeg slukker mikrofonen og skal til at gå, da jeg hører lyden af en spinkel lys drengestemme. hej, jeg vender mig om, kikker i spejlet og ser en dreng, der smiler dybt til mig. Min vejrtrækning er tung, og brystkassen arbejder for at holde pulsen nede. Jeg genkender ham, jeg genkender hans lurevorne smil, der siger; »hej verden, jeg er klar, livet er herligt.« Jeg skal til at spørge, men i det samme begynder drengen at forsvinde, jeg råber, »nej gå ikke, hvem er du, gå ikke,«

En rejse ender ikke altid som planlagt. Sådan var det i hvert fald for sanger og sangskriver Michael Vesterskov, da han blev tilbudt et ophold i kunstnerhuset House of songs i Austin, Texas.Rejsen blev meget mere end en musikalsk rejse – det blev også en rejse ind i sjælen på jagt efter Det dybe smil .


Artikel i Frederiksborg Amts Avis. "En sangskrivers søgen efter det dybe smil"

Udrag af artikel. Læs mere på www.sn.dk

Smil uden forbehold


Han fandt ind til det, der er vigtigt for ham, og opdagede, at det dybe smil findes i det nære og det ægte. I livet med konen, børnene og den musik, han gerne selv vil lave, uanset om andre anerkender
den eller ej. - Det har givet mig en større taknemmelighed for livet. Alt det, man søger, er lige
ved siden af, og man skal bare gribe ud efter det, mener
han.
Det fornemmede han intuitiv at cubanerne gør, og da
han for nylig talte med den danske filosof John Engelbrecht om sin bog, satte filosoffen ord på det dybe smil. - Han fortalte, at folk i den tredje verden kaldes Smilets Folk. De smiler uden forbehold, citerer Michael Vesterskov. Hans egen søgen efter det dybe smil har givet ham et nyt ståsted i livet og et nyt
pejlemærke at arbejde efter, når han skriver musik. Nu
kan han mærke, at noget er ægte, men hvor det fører
hen, ved han ikke endnu.

Læs hele Artiklen via ovenstående link.

Udtalelser fra læsere

En fantastisk rejse hvor jeg følte at jeg selv var med i dele af den. Jeg er ved at læse den igen.

Anne-Grethe Sveistrup 
Faglig sekretær

Fed bog med stemningsfyldt musik som at være i Austin Texas selv. MÅ EJES!!!

Rene Lentz: Revisor.

Kære Michael Vesterskov
Ville bare lige sige, at jeg har læst og nydt din bog.
Jeg fulgte din person – dig – meget langt ind i din tankegang, fordi du skriver godt om de modsatrettede kræfter, der arbejder i en kunstnerisk sjæl, hvor ønsket om anerkendelse fra omverdnen fylder meget, men skal tæmmes, og hvor befrielsen ved at dokumentere sine gerninger ( udgive plader eller bøger) nogle gange er aldeles nok.
frigørelsen i at have dokumenteret, fastholdt, hvad man har lavet, er nogle gange faktisk bedre end anerkendelsen.
Anerkendelsen ved man aldrig, hvornår man får, og hvis man skal bruge den som drivkraft, kan den nogle gange være mere ødelæggende end drivende.

Venlig hilsen

Abelone Glahn: Journalist

Udtalelse om albummet House of songs.( Anja Madsen Galleriam)

12 SEP 2013 | Tak for din musik. I et univers af nyt og gammelt, blander minder fra i går sig med morgendagens smil. Som en mor der kysser sit barn, kalibrerer tonerne fra musikken min sjæl og mit hjertes rytme. Som når børn fordybet i leg glemmer verden omkring sig, lader jeg minutterne og livet passere forbi, alt imens min fod vipper i takt til musikken. Vuggende i genkendelighedens trygge favn og nysgerrig efter mere, føres jeg ind i historier af mystik og enkelhed. Mit inderste åbner sig, og på magisk vis med en klarhed som ved solens stråler, ser jeg det smukkeste i mit eget liv og da frydes jeg over kunstens alsidighed."

Anja Madsen Galleriam