Endeløse tomrum
Som skiller sjæl fra sjæl
I jegets verden
Visner min sjæl.
Gunnar Ekelöf

Tredje single fra det kommende album: Den umulige drøm

25 okt. 2023

Er det en mulig drøm at kærligheden vil sejre over ondskab, kynisme og ligegyldighed? Er det værd at tro på den drøm overhovedet? Eller er det naivt og noget sentimentalt sludder?

Den umulige drøm, streaming links

Lyt, køb eller støt udgivelsen på forskellige streamingtjenester:
Den umulige drøm, streaming links

Netop nu markerer Marianne sit 40 års jubilæum som skuespiller i rollen som abbedissen i ‘Sister act’ på Det Ny Teater. 25 musicals og et hav af karakterroller er det blevet til.

Hvor det overhovedet har kunnet lade sig gøre at trænge igennem, i hver eneste forestilling, hver eneste koncert, har det været vigtigt for Marianne at tale til og nå publikums hjerter. Det er hendes overbevisning, at ‘når man derind, kan en egentlig forandring indtræde’.

Tanken var egentlig til sidst i sangen at synge: den MULIGE drøm; ‘men jeg kunne ikke – til min egen store forundring – få det over min læber’, siger Marianne.’Er det fordi jeg med årene har mistet troen på, at godheden, venligheden, kærligheden kan vinde?’ – tilføjer hun med bekymring…

“…koldpressede tårer bag en lukket dør
en verden, der lover mere end den tør.
Fuglene fløjter alt imens de ser
mennesker der stadig stræber efter mer’ og mer’.
Drøm, drøm den umulige drøm
om kærlighedens stærke bånd
for det er
alt hvad livet er.”

I Michaels stærke tekst er drømmen Umulig; men den er der – drømmen. Og opfordringen er, at vi, på trods af alt, bliver VED med at drømme den umulige drøm om ‘kærlighedens stærke bånd’, og bliver ved med at have en forventning og et håb om det godes mulighed. Uden det ville det hele da gå helt af helvede til…

“Verden forandres i et smil
de små vandringer er de store mil.”