Endeløse tomrum
Som skiller sjæl fra sjæl
I jegets verden
Visner min sjæl.
Gunnar Ekelöf

Morning Sessions

Albummet er indspillet i Danmark og Sverige i samarbejde med 2 af Sveriges mest anerkendte guitarister Samuel Hällkvist (Årets Jazz i Sverige-artist i 2010) og Mathias Blomdahl (Lisa Ekdahl, Bo Kaspers Orkester, Peter LeMarc m.fl.).

Vellyd fra morgenstunden

Michael Vesterskovs udspil Morning Sessions er ikke nødvendigvis en række sange, der skal lyttes til fra den årle morgenstund, men gør det gerne. Der er en blid og fin stemning i de ti engelsksprogede sange, og hvis du begynder dagen med dem, er du klar til at møde verden uden stress og jag. Albummet hedder Morning Sessions, fordi Michael Vesterskov har fundet inspiration til hvert enkelt nummer, når han er vågnet om morgenen og mere har følt inspirationen end planlagt den. Det er altså sange fra hjertet, som kun Michael Vesterskov kan skrive – og synge dem. Hans karakteristiske og særegne stemme passer ganske enkelt som mælk på havregryn til sange, som ikke overvælder, men som langsomt kryber under huden på sin lytter og får lov at blive hængende hele dagen. Det musikalske akkompagnement er afdæmpet, det er rytmisk uden at være insisterende, og på den måde pakker det sangene ind i den vellyd, der gennemsyrer hele albummet.

Mikael Strøm Eriksen
Journalist & Forfatter

Morning Sessions Site

Lyt til Morning Sessions på denne side https://morningsessions.westwood.dk

"Morning Sessions" Troy Campbell

Michael Vesterskov is a true journeyman who lives and breathes with the stories and the songs he creates.

Troy Campbell, Austin Texas

Mads Pristed:

Teksterne er et af albummets største styrker, for når albummet har spillet færdig, sidder man tilbage med en følelse af at man har fået indblik i Michaels liv. Men det bliver aldrig for privat, klistret og klæbende, for teksterne er originale, uden de traditionelle lovesongs klichéer.

Musicupdates
Mads Pristed

Mads Toghøj: Minder mig om Johnny Cash's sidste plader.

Tak for "Morning sessions" jeg hørte den 5 gange i træk på vej hjem til Fyn i aftes. Virkelig lækkert univers, minder mig lidt om Johnny Cash´s sidste plader hvilket jeg elsker !! Den er rå samtidigt med den er fuldt af en masse dejlige farver, Kan godt forstå du er glad for den, den er virkelig go’. TAK.

Mads Toghøj - Sanger og sangskriver.

Bjørn Birch: Morning Sessions gir alt fra de stille til de lækre rytmiske bølger

Michael Vesterskov har gennem en række år været en lille favorit hos undertegnede, gennem blandt andet sin musik til Det Blå Hotel. Den nye plade Morning sessions som han nu har udgivet, synes jeg gir alt fra de stille til de lækre rytmiske bølger der skylder mod os fra hans stemme og guitar. Det opleves umiddelbart meget smukt, endog nogen gange svævende melodiøst, og heldigvis trendløst. Det gir det en mere bestående form om man må sige det sådan, som i modsætning til almindelig «popmusik» forsvinder når vi er kede af at lytte til akkurat den ene melodi. Musikken er intelligent, og den er lige så varm og klog i teksten. Sårbarhed og styrke går hånd i hånd med menneskets styrke og drøm. Men der er ærlighed i det hele. Både i melodierne, om de nu har det enkle arrangement, eller det mere fyldige. Jeg kender ikke alt der foregår i dansk musikliv, men fra min stol her hjemme i Norge, må jeg sige at sådant noget har knapt nogen andre gjort her til lands. Og visesangere har vi da god om. Så vil jeg da også tro Michael Vesterskov også må være unik med sin tækning og musik i Danmark. Hans stemme lyder godt i sit lyse tenor leje, men nogen gange kan man også høre der også er en rigtig dyb klangbund i den. Det gir en ekstra dimension til sangene at Michaels stemme så den passer til hans guitar. Den giver også rum for det brede følelsesregister, i en rejse fra en maskulin sårbarhed til styrke.

Teksten føles måske som en nøgen ærlighed man må tro på, uden den bliver påtrængende. Snarere giver den plads for ens egen refleksion, og det er det der gør pladen så nem at gribe efter. Det er malet en lille verden i disse tekster og melodier, der føles som de er plukket på den øverste hylle. De bliver i tankerne i lang tid i sin poetiske form. Michel er måske ikke den der råber højest, men når man så kan lige så stille råbe på denne måde høres man måske endnu bedre. Det handler jo om at nå hjertet, ikke?

Er Morning sessions så en urban musik? Måske, fordi når den er sunget på engelsk, kan den træffe rigtig mange der ude. Men det må da være fantastisk at vågne til disse sange en stille morgen, det være sig når solen brænder og laver alt fra de orange til lyseblå farver på himmelen, eller til en sen eftertænksom stund. For teksten kommer rigtig godt frem både i morgen stemningen eller når det så skulde være man har brug for at lytte til netop disse ord. Guitaren synger med lige som den skal. Det er noget nostalgisk over det samlede udtryk. Det er velsignet frit for de melismatiske spring, og uden så den en ornamentik blir ordet og den sande tone tilbage med sit budskab. Det gør man har stor tro på det man hører. Gratulerer Michael, med å ha givet os sådan en oplevelse!

Bjørn Birch

Bjørn Birch
Teatersjef - daglig leder / Artistic and Managing Director, Akershus Teater

Ove Nørhave: Michael Vesterskov lader ikke lytteren stå tilbage med noget halvfærdigt og halvt gennemtænkt

Nogle sangere og musikere kan godt have en tendens til at gemme sig bag smarte effekter og lidt for gennemskuelige rammer.
Men ikke Michael Vesterskov.
Og da slet ikke på hans nyeste cd, "Morning Sessions".

Sammen med Mathias Blomdahl og Samuel Hällkvist har han skabt 10 nye sange - eller måske snarere 10 melodier, der virker meget umiddelbare og lige til at gå til, og så 10 tekster, der straks kræver lidt længere tilløb og lidt mere fordybelse.
For hvad er det for noget med kvinden/pigen, der helst ikke må forlade den selvbrejdende fortæller i "My Mistake"?
Og hvad er det for noget med at stå op med en slags mellemtone i sit sind for så - måske - alligevel at finde melodien i "Shower for the People"?
For da slet ikke at tale om den lange drømmesekvens, der løber hele vejen igennem "Dreams And Strange Pictures" - ganske enkelt et væld af lyde og stemninger og spredte erindringsglimt -for at så nå frem til, at den drømmende fortæller/oplever er en rejsende i tilværelsen, "A traveller in life till the end".

Musikalsk er Michael Vesterskov selv lidt af en rejsende i tilværelsen.
For en, der har fulgt ham, fra han første gang rev sig løs fra en lidt større gruppesammenhæng for at gøre sig gældende i eget navn, er det helt tydeligt, at Michael Vesterskov er singer/songwriter, længe før det blev moderne at stå på egne ben igen
Og så har han været storyteller, længe før de fleste andre - også erhvervslivet - tog betegnelsen til sig.

Basalt set er han eminemt til at fange indtryk og stemninger - ikke mindst sindsstemninger - og formidle dem videre, så de har et meget personligt præg uden at blive for private.
Der findes næppe nogen, der ikke kan genkende et eller andet hos sig selv - eller nogen, de kender - i Michael Vesterskovs ofte ret præcist ramte tekster.
Og han er ikke bange for at berøre de måske nok lidt mere tabubelagte sider af tilværelsen - dér, hvor man ikke rigtigt synes, at det går éns egen vej.

Musikalsk har Michael Vesterskov aldrig fornægtet, at han er en ret lydig elev af 60'er-pop/rockskolen, vel nok med John Lennon forrest - og de, der stadig skulle være i tvivl om forbilledet, kan lægge øre til den i øvrigt meget fængende og indtagende "Dreams and Strange Pictures".

Overalt på "Morning Sessions" oser det af stemning - også fordi man som lytter føler sig meget tæt på Vesterskov og hans hjælpere. Modsat så mange andre omhyggeligt broderede musikproduktioner virker "Morning Sessions" meget direkte og lige-på og her-og-nu.

Det er simpelthen for mig som lytter, Vesterskov & Co. spiller - og det kræver selvsagt noget af en musiker, sangskriver og sanger at holde interessen fangen, men det kan han altså, fordi han tydeligvis tager sin kunst og sit håndværk alvorligt og aldrig lader lytteren stå tilbage med noget halvfærdigt og halvt gennemtænkt.

"Morning Session" er ikke typen af cd'en, der i rastløst tempo kaster den ene sang i hovedet på lytteren efter den anden - tværtmod både kræver og fortjener de 10 sange tid. Og fordybelse.

Ove Nørhave
anmelder og journalist på Nordjyske Stiftstidende i Aalborg

Lars Muhl: Bravo

Din nye cd “Morning sessions” er netop ankommet.
Første gennemlytning: BRAVO!
Måske dit bedste album.

Lars Muhl
Forfatter

Hilde Jørgensen

Lytter til Michael Vesterskovs vakre røst og nydelige låter:-)
Morning sessions er stemninger som når helt inn.

Hilde Jørgensen
Artistansvarlig, Norway

Arne Würgler: Jeg vil bryde min lanse for Michael Vesterskov

Michael er enestående poesi - og oprør. Han ejer livets sårbare styrke og drømmen om forandring. Når Michael synger, oplever vi, at der er noget helt særligt ved sandheden. Smuk og vigtigere end alt andet i vores materielle stræben. Hvis ikke Michael selv så overbevisende fortæller os, hvad vi inderst inde godt ved, ville jeg bryde min lanse for ham. Men han kan i den grad kunsten – hør Morning sessions.

Arne würgler, sangskriver, debattør og protestsanger

Sommeren 2009 vågnede Michael Vesterskov konsekvent efter bare 4-5 timers søvn og besluttede sig for, i stedet for at ligge og insistere på at sove, at gå direkte op i sit studie, tænde for båndoptageren og sammen med sin guitar bare indspille uden at vide, hvad der ville komme. Nogle gange kom der en næsten færdig sang i first take, andre gange små skitser, som kunne videreudvikles. Nogle gange var det, der kom ganske uanvendeligt. Efter en måned lå der 15-16 mulige sange under arbejdstitlen ”Morning sessions”. Nu endelig efter en lang rejse er sangene landet, hvor de skulle.

Mathias Blomdahl om Morning Sessions

Michael har en angelägenhet och en innerlighet i sitt uttryck och sin röst. Så min utgångspunkt när jag började arbeta med "Morning sessions" var att hålla Michaels röst i fokus och bygga allt annat runt den.

Michael ville ha känslan av en akustisk platta, så det har jag eftersträvat och samtidigt försökt ge varje sång en egen karaktär.

Det har varit väldigt inspirerande att arbeta med det här albumet och det går inte låta bli att smittas av Michaels entusiasm och värme.

Down by law

”Down by law” er en forsmag på albummet ”Morning sessions” – en titel der leder tankerne hen på Vesterskovs ”Stockholm sessions” fra 2003.

I min søgen efter mening, måske et svar, på den forvirring og det kaos, som i denne særlige tid regner ned over vores verden og dermed også mig selv, skrev jeg “Down by law”. En sen nattetime, hvor de første stråler af lys hilste dagen velkommen, blev sangen til, mens jeg kæmpede for at lukke lyset ind:

I try to keep my strength and what I’m living for – while half the world is on the run and others down by law.
Michael Vesterskov

Albummet er indspillet i Danmark og Sverige i samarbejde med to af Sveriges mest anerkendte guitarister Samuel Hällkvist og Mathias Blomdahl.

EHBdrBarh60

Music & Lyric: Michael Vesterskov

It’s late at night and my thoughts are crawling down
I’m looking for something
I still haven’t found
So many people
and far to many lies
The funny trouble is
that I can’t hide mine

But I try to keep my strength
And what I’m living for
But half the world is on the run
While others down by law

I try to hold on
hold on to what I’ve got
I’m not the kind of guy
Who likes to judge
I’ve got to admit it
I’ve lightend up my eyes
Simply to save myself
from my secret lies

But I try to keep my strength
And what I’m living for
But half the world is on the run
While others down by law

I’ll keep my smile
I’ll try to hold my pride
I’m couting the minutes I’m not allowed to buy
Morning arrives
There’s no easy way out
it just simplifies everything
and makes me wanna shout

And I try to keep my strength
And what I’m living for
But half the world is on the run
While others down by law

Sample med Down By Law klar til at blive sendt til radiostationerne.

Bliv Sponsor: Køb en cd eller bidrag til udgivelsen

Vi er i en tid hvor der er stor debat omkring betaling af musik. Skal man forære musikken væk? eller få en betaling for den som er rimelig.

Jeg har valgt på nuværende tidspunkt ikke at gå ind i den diskussion. Det er meget svært for mig at afgøre hvad som er rigtig at gøre. Der sker store forandringer, og det meget hurtigt. Ingen, eller ganske få ved måske endnu hvilken konsekvenser det hele får i længden. Jeg vil lade min komponistforening DJBFA, samt DPA og Andelshaven, sammen med de andre musikorganisationer om finde den bedst mulige løsning og stole på at de varetager vores fremtid bedst muligt.

Det er vigtigt for mig at koncentrere mig om det kreative, om skriveprocessen. Den tager tid og intet kan ændre ved det. Hvis man skal gøre ting ordentlig tager det tid - og tiden forhandler man ikke med.

Sangskrivning bliver betragtet og solgt som en forretning. Det er den ikke i den skabende proces, der er det en nødvendighed og hårdt arbejde både fysisk og psykisk. MEN, når sangene er færdige, skal jeg så på professional vis gå ind i den forretningsmæssige del af sagen.

Virkeligheden er for mig lige nu, at få mit kommende album “Morning Sessions” udgivet. Det kan jeg kun hvis jeg får solgt nogle albums og samtidigt håbe på radio og TV vil tage godt imod albummet.

Derfor kan du bestillle cd’en Morning Sessions her nu og få den tilsendt. Den koster 100 kr. plus porto. Eller du kan download albummet, f.eks. på iTunes, når det udkommer. Send gerne nyheden til venner og bekendte også.

Du kan også blive sponsor og få logo/navn i coveret. Skriv eller ring for yderligere information

De bedste hilsner
Michael Vesterskov

Bestil cd eller bliv sponsor

Lovens lange arm?

På et tidpunkt prøvede Jeg at skrive Down by law på dansk. Jeg indspillede sangen som den var på engelsk og arbejdede med en gendigtning på dansk.

Det ville ikke rigtig fungere. Jeg syntes at den engelske version stod klart som den skulle og jeg kunne ikke få den samme stemning frem på dansk.

I stedet brugte jeg formen, harmonierne og omkvædet som udgangspunkt til en ny sang, som så blev titelsangen på den seneste EP Så ryster vi posen.

Download Så ryster vi posen på iTunes – og hør om I kan genkende noget fra "Down By law"?

Det var svært at vælge en single, der skulle repræsentere mit nye album “Morning Sessions”. Jeg plejer ellers at ha’ en god fornemmelse for hvad der er den rette sang. Og tænkte da også fra starten at det skulle være Down By Law, men hver gang jeg fik et færdigt mixet nummer fra Mathias Blomdahl i Stockholm, tænkte jeg: det kunne jo også være det!

Når det var svært at vælge, tror jeg, det er fordi Morning Sessions for mig er et rigtig album, altså sange som hører sammen i en enhed.

Jeg sendte sangene til mit netværk for at få deres mening. Det gjorde det ikke nemmere, for de pegede på hver deres favoritter fra albummet. Der var ingen vej udenom, jeg måtte selv tage beslutningen.

Jeg valgte at følge min første fornemmelse, det blev “Down by law”. Jeg holder meget den sang, den passer rigtig godt til den tid vi lever i og til det der sker i verden og i Danmark.

Musikere:
Michael Vesterskov: Lead vocal, Würtlitzer
Samuel Hällkvist: Akustisk guitar, slide guitar
Mathias Blomdahl: Bass, shaker, kick, cowbell, congas, nylon guitar and backing vocals

Video:
Film og redigering: Mattia Abeni
Produceret af Copenhagers

Grafik og cover: Torben Wilhelmsen